fbpx

Græsæg

Græsæg er æg er der kommer fra et mobilt hønsehus. Et mobilt hønsehus giver hønsene en høj grad af dyrevelfærd, da hønsene altid har adgang til frisk grønt græs.

Mange kokke og restauranter har allerede fået øjnene op for den unikke smag, og ikke mindst den utrolig flotte gule farve blommen har, i æggene fra høns der går på græs. Udover hønsene har adgang til frisk græs, får de mulighed for at få dækket alle deres naturlige behov. På udearealet finder hønsene, udover dejlig græs, også insekter som er naturlige for høns, for at de kan lægge æg med den fine gule blomme farve.

I tilfælde af, at der i en periode ikke er mulighed for at hønsene kan få adgang til græs, bliver alle deres naturlige behov i form af foder, vand og støvbadning, dækket inde i huset.

Dækningsbidraget på Græsæg er meget attraktivt, og ægprisen er høj. Derfor kan de konkurrere med traditionelle staldsystemer alene ved direkte salg. Men da stalden er mobil, kan arealet samtidigt indgå i andre produktioner, eksempelvis som bær- og frugtplantager. Derved kan man opnå dobbelt dækningsbidrag på arealet. Derfor er en produktionen oplagt til bedrifter med gårdbutikker, stalddørssalg, og andre former for direkte salg til forbrugeren.