fbpx

Model 150

Model 150

Det mobile hønsehus er udviklet specielt til det danske marked, og kan bedst sammenlignes med et almindeligt hønsehus. Bare på hjul.

Huset indeholder alle de redskaber du har brug for, for at sikre de bedst mulige forhold for dine høns. Glade og tilpasse høns lægger flere og bedre æg.

Model 150 har kapacitet til 100 økokologiske eller 150 konventionelle høns.

Huset er bygget op på en solid, kraftig bundramme. Huset er mobilt og kan flyttes derhen hvor græsset er grønnest.

Hønsehuset har integreret veranda. Den sikrer, at hønsene kan få dagslys og dagsklima, også i perioder, hvor det er nødvendigt at holde hønsene under tag. Verandaen er opbygget af en solid overdækning og med windbreaker i siderne, der tillader en god luftventilation.
Windbreakernettet kan rulles op for at give adgang til udearealerne. I den ene side af vognen er der monteret vinduer, som både bruges som lysindfald og ventilationsåbninger.

.

Smart og overskueligt

Hønsehuset leveres med komplet inventar og gennemført elektrisk styring, så det er klar til at tage i brug.

Udstyret med ”Juletræer og sidepinde” er placeret midt i huset, så det giver god plads i huset til både høns og virker meget overskueligt for personalet.

Drikkeventiler er placeret foran rederne, for at hønsene bliver opmærksomme på adgang til rederne, hvilket er medvirkende til maksimalt redesøgning.

Den automatiske åbne- og lukkefunktion af rederne bevirker, at redemåtterne kan holdes pæne rene, fordi der ikke opholder sig høns i rederne om natten. Udgangshulet mellem hus og veranda betjenes automatisk.
Der er gødningsbånd i hele husets bredde

Teknik i vognen

Huset er udstyret med en komplet Simens LOGO styring. Dette muliggør styring af alle vognens elektroniske funktioner.

I huset er der monteret 24 volt DC LED belysning som kan dæmpes, så lysforholdene bliver optimale for hønsene. Lyset er placeret, så der ikke opstår skygger i huset.

Vandforsyningen til vognen er placeret inde i huset så det er nemt at holde frostfrit. Vandtanken har en kapacitet på 150 liter.

På siden af vognen er rederne monteret og hvor der er mulighed for indsamling af æg.

Vognen er udstyret med semi-automastisk redeluk så der lukkes for rederne når hønsene er færdig med at lægge æg. De høns som bliver ”fanget af redeluk” kan frit bevæge sig ind i huset men ikke ud i rederne

Nem at flytte og tilpasset de danske regler.

I bagenden af vognen transporteres gødningen ud af huset på et gødningsbånd, hvilket gør det meget let at fjerne alt gødning fra inderhuset.

Huset er nem at flytte, med enten en lille traktor eller en bil.

Hønsene nyder at komme ud på frisk græs, derfor er det vigtigt, at huset er nemt at flytte.

Det mobile hønsehus fra Haugaarden Aps overholder og er tilpasset de danske regler.

Du kan læse meget mere om vores nyeste model her